Hauskoja faktoja elokuvasta Leijonakuningas

Hauskoja faktoja elokuvasta Leijonakuningas

Vuonna 1994 valmistunut Leijonakuningas on kenties Disneyn suosituin elokuva, mutta aina asian laita ei ole ollut tämä. Elokuvaa työstettiin samoihin aikoihin Pocahontaksen kanssa, jonka Disney uskoi pärjäävän paljon paremmin. Toisin kävi ja Leijonakuninkaasta tuli äärettömän suosittu piirroselokuva, joka sulatti kaikkien sydämet. Moni on varmasti nähnyt elokuvan lukemattomia kertoja, mutta siihen liittyy mielenkiintoisia faktoja, joita monikaan ei välttämättä tiedä.

Mahtavat lipputulot

Leijonakuningas on kaikkien aikojen tuottoisin käsinpiirretty animaatioelokuva, jonka lipputulot nousivat lähes miljardiin dollariin. Lisäksi elokuva on kolmanneksi tuottoisin animaatioelokuva koskaan ja kaikkien aikojen 19. tuottoisin elokuva. Leijonakuningas ilmestyi VHS-kasettien aikakaudella ja elokuvaa myytiin VHS-kasettina enemmän kuin mitään muuta elokuvaa koskaan.

Nimikömmähdys oli lähellä

Läheltä piti, ettei elokuvalle annettu nimeksi Viidakon kuningas. Onneksi studiolla herättiin nopeasti siihen, etteivät leijonat edes elä viidakossa. Aivan ensimmäinen työnimi elokuvalle oli Petojen kuningas, joka ei sekään kuulosta yhtä hyvältä kuin Leijonakuningas.

Elokuvan tekeminen oli pitkäkestoinen prosessi

Leijonakuninkaassa yksi upeimmista kohtauksista on se, kun antiloopit syöksyvät solassa vimmattua vauhtia vauhkoontuneina pakoon. Kohtaus on kaksi ja puoli minuuttia pitkä, mutta sen animoimiseen Disney käytti noin kolme vuotta.

Pumban pierukohtaus on ainutlaatuinen Disneyn historiassa

Hassunhauska fakta on se, että vaikka Disney on suoltanut lukemattomia elokuvia, on pahkasika Pumballa kunnia olla ensimmäinen Disneyn elokuvissa esiintyvä hahmo, joka päästää ilmoille pierun.

Elokuvan alkukohtausta mietittiin pitkään

Alunperin elokuva oli tarkoitus aloittaa pidemmänpuoleisella dialogilla, mutta kun Disneyllä nähtiin Hans Zimmerin luoma hengästyttävän upea alku, jossa eläimet vaeltavat Jylhäkalliolle katsomaan uuden Leijonakuninkaan esittelyä, ei jäljelle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tämä.

Hakuna Matata -kappale oli vähällä jäädä pois elokuvasta

Oli hyvin lähellä, ettei Hakuna Matata -kappaletta olisi otettu mukaan elokuvaan. Sen tilalla käytettiin aluksi toista ötököistä kertovaa laulua, mutta elokuvantekijät eivät olleet täysin vakuuttuneita. Afrikassa piipahtanut Disneyn elokuvatiimi nappasi onneksi reissultaan mukaan “Ei huolia” tarkoittavan sanonnan Hakuna Matata, joka päätyi lopulta yhdeksi kaikkien aikojen hyväntuulisimmista ja tunnetuimmista kappaleista, joita elokuvamaailmassa on koskaan esitetty.

DynamiX