Bollywood-elokuva on tarkoituksella överi

Bollywood-elokuva on tarkoituksella överi

 

Bollywood tunnetaan hulppeista ja tarkoituksella hieman överiksi vedetyistä elokuvista, joiden äärellä viihtyy koko perhe ikään katsomatta. Mikäli Bollywood ei ole konseptina vielä tuttu, on siinä kyse kahden täysin erilaisen elokuvamaailman – Bombayn ja Hollywoodin – yhdistämisestä siten, että elokuviin on sisällytetty elementtejä molemmista elokuvatyyleistä. Nykypäivänä Bollywood-leffoja tuotetaan Mumbaissa, joka on Intian elokuvatuotannon mekka. Bollywood on miljoonien dollarien arvoinen ala, joka tuottaa vuosittain jopa tuhat elokuvaa valkokankaille.

Suosion kasvu

Viime vuosikymmeninä Bollywood on tullut elokuvien ystävien keskuudessa yhä tunnetummaksi eri puolilla maailmaa. Elokuvat hurmaavat katsojan omintakeisella otteellaan, johon kuuluu tiettyjä piirteitä.

Tyypilliset piirteet

Bollywood-elokuvat ovat tyypillisesti pidempiä kuin mihin länsimaissa olemme tottuneet. Ei ole epätavallista, että Bollywood-elokuva kestää vähintään kolme tuntia. Intialaiset elokuvien tekijät uskovat vakaasti siihen, että pidemmän elokuvan myötä katsojat pystyvät paremmin uppoutumaan elokuvan tarinaan ja samaistumaan sen hahmoihin

Bollywood-maailma on täynnä väriä. Elokuvissa etenkin naisilla on huikean värikkäitä pukuja, meikkejä ja asusteita, mutta myös miehillä käytetään rohkeasti kaikkia sateenkaaren värejä. Hillitty ja Bollywood eivät todellakaan hevillä mahdu samaan lauseeseen.

Elokuvien juonet ovat usein samankaltaisia. Bollywood-elokuvien tarinat toistavat itseään: elokuvassa on usein tarinan sankari, joka rakastuu ylempiluokkaiseen naiseen. Pariskunta taistelee kaikin keinoin rakkautta vastustavia tekijöitä vastaan. Elokuvaan mahtuu tanssia, tappelua, itkua ja naurua, kunnes lopulta mies voittaa naisen itselleen.

DynamiX