Tuntemattoman sotilaan kolmas filmatisointi

Tuntemattoman sotilaan kolmas filmatisointi

Suomalaisessa elokuvamaailmassa viimeisin suuri puheenaihe on tietenkin vuoden suurimpana ja merkittävimpänä pidetty uusi elokuva: Tuntematon sotilas. Vaikka kyseessä on Tuntemattoman sotilaan kolmas versio, ei se suomalaisten elokuvaintoilijoiden kiinnostusta vähennä, vaan monia kiinnostaa se, mitä nykypäivän teknologialla on mahdollista saada aikaan.

Elokuvan ensimmäinen versio

Ensimmäisen kerran Tuntematon sotilas filmatisoitiin vuonna 1954, jolloin sen ohjasi Edvin Laine. Toisen kerran elokuvaan toi oman näkemyksensä Rauni Mollberg. Tällä kertaa puikkoihin on noussut elokuvaohjaaja Aku Louhimies, jonka tyyli poikkeaa jossain määrin edellisten ohjaajien tuotoksista.

Uusimman version kehittely

Tuntemattoman sotilaan kolmannen elokuvan filmatisointi tuli julkisuuteen vuoden 2014 syksyllä kun tuotantoyhtiölle myönnettiin 30 000 euroa kehittämistukea. Itse elokuvan budjetiksi arvioitiin runsaat 7 000 000 euroa, joten kyseessä on Suomen mittapuulla eräs kaikkein suurimmista elokuvaprojekteista. Elokuva saatiin valmiiksi ennakoitua myöhemmin, mutta kuitenkin hyvissä ajoin vielä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden aikana, mikä oli kaikkien harras toive. Vaikka alussa kohistiin siitä, tarvitseeko Tuntemattomasta sotilaasta todella laatia kolmatta versiota, vaikuttaa tähän mennessä siltä, että päätös oli kannattava. Jo ennakkonäytöksessä elokuva sai osakseen vuolaasti kehuja ja muun muassa Iltalehdellä työskentelevä elokuva-arvostelija julisti elokuvan olevan eräs Suomen historian parhaimmista elokuvista ja täyden viiden tähden arvoinen suoritus.

DynamiX