Syksy on leffailtojen aikaa

Syksy on leffailtojen aikaa

Syksy on taas täällä ja se tarkoittaa sitä, että kesän riennot ovat ohi ja on aika rauhoittua ja levätä. Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä syksyn pimeneviin iltoihin, kuin käpertyä viltin alle sohvalle ja laittaa pyörimään jokin mielenkiintoinen elokuva? Nykyajan laitteet ovat sitä luokkaa, ettei kotoa tarvitse enää poistua ollenkaan eokuvia katsomaan, kun ääni- sekä muut tehosteet ovat lähes samaa tasoa kuin elokuvateatterissa.

Jos omassa kodissa on vielä laitteissa parantamisen varaa, voi ratkaisu löytyä vaikka Sambla.fi -sivuston avulla, jotta pääsee todella nauttimaan elokuvan tunnelmasta. Monelta löytyy nykyään kotoa lähes ammattimaiset puitteet elokuvien katsomiseen, ja miksi ei, sillä laitteet ovat todella edullisia. Meillä kaikilla on toki omat mieltymyksemme elokuvien suhteen, mutta alle olemme koonneet hieman vinkkejä eri genreihin, syksyn rentoihin leffa-iltoihin.

Ajan tasalle dokkareiden avulla

Syksy on uudistumisen ja uuden oppimisen aikaa, joten oiva valinta illan leffaksi voi olla jokin dokumentti, jonka avulla voit nähdä maailman uudessa valossa ja oppia samalla uusia mielenkiintoisia asioita. Tänä päivänä erilaisia dokumentteja tulvii ovista ja ikkunoista, joten valinta saattaa olla yllättävänkin vaikea.

Tarjolla on runsas valikoima niin luonto-, rikos-, kuin muitakin dokumentteja, joista valita itseä eniten kiinnostavat aiheet. Myös erilaisia dokkari-sarjoja on alkanut ilmestyä erilaisiin kanaviin, joten mikäli haluaa todella keskittyä tiettyyn aihepiiriin, voi jokin näistä sarjoista olla se oikea vaihtoehto. Dokkarisarjat on usein toteutettu niin, että yksi jakso vastaa laadultaan elokuvan tasoa, joten sarjan parissa voi viettää useammankin illan, viltin alle käpertyen.

Halloween-tunnelmaa

Lokakuussa juhlitaan ympäri maailmaa halloweenia, alun perin jenkkiläistä juhlaa, joka on jo levinnyt Suomeenkin. Halloween, sekä sen myötä myös koko lokakuu on tottakai omistettu kauhulle ja suosittelemmekin keräämään kaverit kokoon ja pitämään kunnon kauhumaratonin. Mikä onkan hauskempaa, kuin sulkea kaikki valot ja laittaa pelottava elokuva pyörimään?

Halloween-aiheisia elokuvia on maailma pullollaan ja lisää tehdään joka vuosi lokakuun iloksi, joten joukosta löytyy varmasti kaikille sopiva leffa tai leffasarja, jonka avulla lisätä jännitystä elämään. Muutenkin kauhu on genrenä hyvin monnipuolinen ja katsottavaa löytyy kaikenlaisesta kauhusta pitäville, oli haussa sitten todella pelottava elokuva tai sitten vain pientä jännitystä.

Romantiikkaa iltaan

Syksyn pimeät illat ovat kuin tehtyjä romattisille elokuville, joiden aikana käpertyä oman rakkaan kainaloon. Toki myös ilman rakasta voi romanttisen elokuvan laittaa pyörimään ja ehkäpä saada vaikka vinkkejä oman kullan metsästykseen. Useimmat meistä katsovat mielellään silloin tällöin romanttisia elokuvia, joissa loppu on aina onnellinen, halusimmepa myöntää sitä, taikka emme.

Uusia romantiikkaa tihkuvia elokuvia tehdään useita joka vuosi, joten valikoima on todella kattava. Monelle kuitenkin parhaita ja ainoita oikeita vaihtoehtoja ovat vanhat, mustavalkoelokuvat joiden tunnelmaa ei nykyajan elokuvista enää löydy. Näitä leffoja on tehty aikanaan satoja, niin suomalaisia, kuin ulkomaisia versioita, joten valikoima ei aivan heti lopu kesken.

Laita siis joko klassikkoelokuva tai jokin uudempi romanttinen hömppä pyörimään ja laita illaksi aivot narikkaan. Romanttiset elokuvat jättävät mieleen mukavan tunnelman ja maailma tuntuu hieman valoisammalta pimeään syksyn aikaan.

DynamiX